” شهلا رحیمی ” روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مرکز استان تهران افزود: برخی مطالعات نشان میدهد که در سنین بالاتر، شیوع افسردگی در زنان و مردان مجددا یکسان میشود.
وی اظهار داشت: وجود افسردگی در یکی از بستگان نزدیک خونی و یا یکی از قلها در دوقلوهای همسان شانس ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد.
رحیمی افزود: افرادی که مورد سوءاستفاده فیزیکی، مغزی و یا جنسی قرار گرفتهاند نیز در هرسنی در مقایسه با دیگر افراد جامعه دارای میزان بالاتری از ابتلا به افسردگی هستند.
این روانشناس گفت: افسردگی سبب بروز احساس غم و اندوه، عدم شادی، گوشهگیری، انزوا و ضعف سلامت فیزیکی در فرد میشود.
وی افزود: از آنجا که انجام سادهترین کارها برای این افراد میتواند غیرممکن جلوه کند،مرگ برای آنها حکم رهایی داشته و باآغوش باز به استقبال آن میروند.
رحیمی خاطر نشان کرد: به همین دلیل است که احساس بیارزش بودن و اقدام به خودکشی در مبتلایان به افسردگی دیده میشود.
وی، با اشاره به علائم ابتلا به افسردگی اظهار داشت: خستگی، تپش قلب، بیاشتهایی، خستهکننده و کسالتآور دانستن همه چیز زندگی، داشتن خلق ثابت و بدون تغییر، اضطراب و بیقراری، اشتغال ذهنی با وقایع گذشته و از دست دادن تمرکز روی وقایع زمان حال از علائم شایع در افسردگی است.
وی، در خصوص درمان این بیماری افزود: درمان افسردگی از دو طریق درمان دارویی و غیردارویی امکانپذیر است.
رحیمی تاکید کرد: درمان دارویی از طریق مصرف داروهای ضد افسردگی از جمله “سه حلقهایها” و درمان غیردارویی از طریق شناخت درمانی صورت میگیرد.
وی، به راههای پیشگیری از ابتلا به بیماری افسردگی اشاره کرد و گفت:
ورزش کردن، مشاوره با روانشناس درصورت بروز حوادث ناگوار در زندگی، حمایت عاطفی خانواده و دوستان، لذت بردن از طبیعت و احساس شادی در زندگی، در پیشگیری از ابتلا به بیماری افسردگی موثر است.
تهران بزرگ، خبرگزاری جمهوری اسلامی ۸۴/۱۰/۱۹
داخلی. اجتماعی. افسردگی.
یک روانشناس بالینی گفت: شیوع افسردگی در زنان بالغ بیشتر از مردان است در حالی که تا سن ۱۲سالگی میزان ابتلا به آن در دختران و پسران یکسان است.
اولین باشید که نظر می دهید