” شهلا رحيمي ” روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا مركز استان تهران افزود: برخي مطالعات نشان ميدهد كه در سنين بالاتر، شيوع افسردگي در زنان و مردان مجددا يكسان ميشود.
وي اظهار داشت: وجود افسردگي در يكي از بستگان نزديك خوني و يا يكي از قلها در دوقلوهاي همسان شانس ابتلا به اين بيماري را افزايش ميدهد.
رحيمي افزود: افرادي كه مورد سوءاستفاده فيزيكي، مغزي و يا جنسي قرار گرفتهاند نيز در هرسني در مقايسه با ديگر افراد جامعه داراي ميزان بالاتري از ابتلا به افسردگي هستند.
اين روانشناس گفت: افسردگي سبب بروز احساس غم و اندوه، عدم شادي، گوشهگيري، انزوا و ضعف سلامت فيزيكي در فرد ميشود.
وي افزود: از آنجا كه انجام سادهترين كارها براي اين افراد ميتواند غيرممكن جلوه كند،مرگ براي آنها حكم رهايي داشته و باآغوش باز به استقبال آن ميروند.
رحيمي خاطر نشان كرد: به همين دليل است كه احساس بيارزش بودن و اقدام به خودكشي در مبتلايان به افسردگي ديده ميشود.
وي، با اشاره به علائم ابتلا به افسردگي اظهار داشت: خستگي، تپش قلب، بياشتهايي، خستهكننده و كسالتآور دانستن همه چيز زندگي، داشتن خلق ثابت و بدون تغيير، اضطراب و بيقراري، اشتغال ذهني با وقايع گذشته و از دست دادن تمركز روي وقايع زمان حال از علائم شايع در افسردگي است.
وي، در خصوص درمان اين بيماري افزود: درمان افسردگي از دو طريق درمان دارويي و غيردارويي امكانپذير است.
رحيمي تاكيد كرد: درمان دارويي از طريق مصرف داروهاي ضد افسردگي از جمله “سه حلقهايها” و درمان غيردارويي از طريق شناخت درماني صورت ميگيرد.
وي، به راههاي پيشگيري از ابتلا به بيماري افسردگي اشاره كرد و گفت:
ورزش كردن، مشاوره با روانشناس درصورت بروز حوادث ناگوار در زندگي، حمايت عاطفي خانواده و دوستان، لذت بردن از طبيعت و احساس شادي در زندگي، در پيشگيري از ابتلا به بيماري افسردگي موثر است.
تهران بزرگ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ۸۴/۱۰/۱۹
داخلي. اجتماعي. افسردگي.
يك روانشناس باليني گفت: شيوع افسردگي در زنان بالغ بيشتر از مردان است در حالي كه تا سن ۱۲سالگي ميزان ابتلا به آن در دختران و پسران يكسان است.
اولین باشید که نظر می دهید