مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۹۹ طی مصوبهای، روز دوم نوامبر هر سال را به عنوان «روز جهانی مقابله با خشونت علیه زنان» اعلام کرد. علت انتخاب این روز به سال ۱۹۶۰ میلادی باز میگردد. در آن زمان، سه خواهر در جمهوری دومینیکا، به خاطر فعالیتهای سیاسی که داشتند، مورد تجاوز قرار گرفته و به قتل رسیدند. روز دوم نوامبر در راستای زنده نگاه داشتن یاد این قربانیان و همچنین افزایش آگاهی مردم جهان نسبت به خشونتهایی که در مورد زنان اعمال میشود، انتخاب شد.
شایان ذکر است که میزان خشونت و تجاوز به زنان در کشورهای غربی از جمله ایالات متحده آمریکا بسیار بیشتر از دیگر کشورهای جهان میباشد به حدی که کثرت این موارد آمارهای جهانی در مورد خشونت علیه زنان را نیز دستخوش تغییر میکند.
یک نهاد غیر دولتی محلی در پاکستان به نام «مددگر هلپ لاین» در کشور پاکستان، آماری را منتشر کرده است که وجود خشونت های تکان دهنده بسیار زیادی را، در مورد زنان، در پاکستان نشان میدهد. این سرشماری، ۴۳۴۷ مورد از خشونت علیه زنان در سال ۲۰۰۵ را در پاکستان ثبت کرده است که از این تعداد، ۳۵۱۳ مورد مربوط به آسیبها و صدمات بدنی، ۸۰۳ مورد مربوط به سوءاستفادههای جنسی و ۳۱ مورد تلفیقی از این دو هستند.
سرشماریهای ایالتی نشان میدهد بیشترین تعداد ثبت این موارد در ایالت پنجاب با رقم ۲۶۶۲ مورد صورت گرفته است. ایالت سند با عدد ۱۱۳۸، در رتبه دوم قرار دارد. پس از آن NWFP با ۴۰۹ مورد و در آخر ایالت بلوچستان با ۱۳۸ مورد قرار دارد.
اطلاعات به دست آمده حاکی از آن هستند که از این تعداد، ۲۰۵۸ نفر زنان متأهل، ۲۳ نفر مطلّقه، ۸۷ نفر مجرد و ۹۴ نفر زنانی بودهاند که شوهرانش فوت کرده بودند.
نگاهی به آمارهای خشونت در پاکستان حاکی از آن است که هرچند وجود این میزان از خشونت تکان دهنده است ولی نسبت یک به سه در مورد خشونت علیه کلیه زنان دنیا نمی تواند از خشونتهای چنین کشورهایی حاصل شده باشد.
از هر سه زن در سراسر جهان، یک نفر در طول دوران زندگی خود، مورد آزار و اذیت جسمی و جنسی قرار میگیرد.
به گزارش فارس به نقل از صندوق بینالمللی زنان سازمان ملل، یک سوم از زنان جهان در طول دوران زندگی خود مورد آزار و اذیت جنسی و یا جسمی قرار میگیرند.
اولین باشید که نظر می دهید