محققان آمريكايى از دانشكده پزشكى و جراحى دانشگاه كلمبيا و مؤسسه روان شناسى ايالت نيويورك براى انجام اين تحقيق زندگى 540 كودك را پس از 1993 براى 20 سال دنبال كردند.
در سال هاى 1983 ، 1985 تا 1986 و همچنين در سال هاى 1991 تا 1993 با اين كودكان و مادران آنها مصاحبه شد.
فشار روانى
تيم مشترك محققان از دانشگاه بوستون و «مؤسسه اپيدمى شناسى ايكر» در ويسكانسين همچنين دريافت كه ازدواج براى مردان مناسب است، چرا كه احتمال مرگ مردان متأهل در اثر بيمارى قلبى تنها نصف مردان مجرد است.
احتمال گرايش به خشونت و احتمال بروز ناهنجارى هاى رفتارى در بزرگسالانى كه در دوره كودكى مورد بدرفتارى و سوء استفاده قرار گرفته اند بيشتر است. افراط در تنبيه كودك نيز عامل ديگرى است كه به اين ناهنجارى ها دامن مى زند.
ايلين ايكر، سرپرست گروه محققان گفت:«معتقديم كه آن دسته از مشخصات ازدواج را كه بر سلامت و طول عمر افراد تأثير دارند كشف كرده ايم.»
مطالعه ديگرى به روى 35 هزار زن توسط «مركز كنترل و پيشگيرى از بيمارى ها» در شهر آتلانتا، كه نتايج آن در همين نشريه چاپ شده است، ارتباط ميان بيمارى هاى قلب و عروق و زندگى حرفه اى را بررسى كرد.
اين مطالعه نشان داد آن دسته از زنان بيكار كه در جست وجوى كار بودند بيشترين ميزان ناراحتى هاى جسمانى را گزارش داده اند، به طورى كه يك سوم آنها دچار فشار خون بالا بودند و 6 درصد نيز دچار حمله قلبى، سكته مغزى يا درد قفسه سينه شدند.
در اين ميان زنان شاغل سالم تر از بقيه بودند، به طورى كه تنها يك پنجم آنها به فشار خون بالا و دو درصد به بيمارى هاى قلب و عروق مبتلا بودند.
ناراحتى فشار خون در زنانى كه كار نمى كنند و در جست وجوى كار نبودند نيز مشابه زنان شاغل بود اما آنها كمى بيش از زنان شاغل دچار ناراحتى هاى قلب و عروق مى شدند.
خشونت مرگبار يك زن در 18 ثانيه
نتايج تحقيقى بين المللى درباره خشونت خانوادگى عليه زنان نشان مى دهد كه يك ششم زنان به دست شوهر يا شريك زندگى خود قربانى خشونت شده اند.
سازمان بهداشت جهانى در اولين مطالعه جهانى خود درباره اين موضوع نتيجه گرفته است كه در هر 18ثانيه يك زن مورد حمله يا بدرفتارى قرار مى گيرد و حتى باردار بودن، چندان زنان را از خشونت مردان مصون نگه نمى دارد.
«كاترين ديويس» خبرنگار بى بى سى مى گويد اين تحقيق نشان مى دهد زنان در خانه بيشتر در معرض خشونت قرار مى گيرند تا به دست افراد غريبه در بيرون از خانه.
اين سازمان اظهار كرده است اين معضل جهانشمول، ريشه دار و عمدتاً در تمام جوامع پنهان است. محققان دريافته اند كه از شكستن استخوان گرفته تا تجاوز، و خشونت خانوادگى در همه جوامع غنى و فقير به چشم مى خورد و حتى بسيارى از زنان فكر مى كنند مردان در شرايطى خاص حق اعمال خشونت دارند.
همچنين بسيارى از زنان مى پندارند درست نيست كه علناً بگويند قربانى آزار مردان شده اند.
سازمان بهداشت جهانى مى گويد اثرات خشونت خانوادگى بر سلامت زنان، صرف نظر از محل سكونتشان، قابل توجه است.
اين مطالعه طى هفت سال صورت گرفته و 24هزار زن از آسيا، آفريقا، اروپا و آمريكاى لاتين در آن شركت داشته اند. اين تحقيق قبلاً در آمريكاى شمالى صورت گرفته بود.
عدم تفاهم زن و شوهر و افت تحصيلى فرزند
عدم تفاهم والدين و اختلالات زناشويى آنها، از مهمترين علل افت تحصيلى كودكان و نوجوانان به شمار مى رود.
دكتر «رضا گودرزى» روان پزشك در اين مورد گفت: اختلافات و تعارضات موجود در محيط خانوادگى امنيت كودكان را به طور چشمگيرى به خطر مى اندازد. در نتيجه، كودكان در اوايل نوجوانى كه بحرانى ترين دوره زندگى آنهاست، دچار بى هويتى و مشكلاتى نظير استرس و اضطراب شده و ا ختلالات روانى همچون بيش فعالى در آنها تظاهر مى يابد.
دكتر گودرزى تصريح كرد: والدينى كه بدون توجه به روحيه حساس فرزندان به مشاجره و تعارض مى پردازند؛ به نوعى در شكست تحصيلى آنان سهيم هستند چرا كه اين كودكان بيش از سايرين در كلاس درس دچار حواس پرتى و عدم تمركز مى شوند.
وى افزود: همچنين اين كودكان در مدرسه به ناسازگارى با هم كلاسيها و مربيان و. . . مى پردازند؛ در نهايت از تحصيل بازمانده و دچار يك نوع ركود مى شوند.
وى در پايان خاطر نشان كرد: البته شرايط خانوادگى همچون درآمد خانواده، تعداد اعضاى خانواده و سواد آنها و. . . نيز، از ديگر عوامل مؤثر بر افت تحصيلى كودكان و نوجوانان محسوب مى شود.
محققان دريافته اند كودكانى كه شاهد خشونت و بدرفتارى ميان اعضاى خانواده هستند، احتمالاً در بزرگسالى دست به خشونت مى زنند. همچنين احتمال گرايش به خشونت و احتمال بروز ناهنجارى هاى رفتارى در بزرگسالانى كه در دوره كودكى مورد بدرفتارى و سوء استفاده قرار گرفته اند بيشتر است. افراط در تنبيه كودك نيز عامل ديگرى است كه به اين ناهنجارى ها دامن مى زند.
اولین باشید که نظر می دهید