هدیه دادن به عروس و داماد از دیرباز در بسیاری جوامع رایج بوده و در هر سرزمین و منطقه ای آدابی خاص برای این کار وجود داشته است.
در ایران، بخشی از هدایا که معمولا طلا، سکه و جواهر است هنگام برگزاری مراسم عقد از طرف نزدیکان و خویشاوندان عروس و داماد به آنها داده می شود. بعضی هم بعد از شروع زندگی مشترک عروس و داماد و هنگامی که برای اولین دیدار با آنها به خانه شان می روند هدایایی برای آنها می برند که به تناسب نیاز عروس و داماد، معمولا لوازم خانه است و در مواردی هم مشابه یکدیگر و “تکراری” از کار درمی آید.
در افغانستان هم هدایای عروس و داماد در مراسمی به نام “شیرینی خوری” که پیش از عروسی برگزار می شود به آنها داده می شود. اغلب این هدایا پول نقد، زیورآلات طلا و گاهی هم پارچه و لباس است. بعد از جشن ازدواج هم طی مراسمی که “خانه نویی” خوانده می شود، آشنایان عروس و داماد هدیه هایی برای آنها می برند.
با این همه هدیه دادن به زوجی که در آغاز زندگی مشترک خود قرار دارد اگرچه رسمی نیکوست، مانند دیگر رسوم خوب و بد هر جامعه از تاثیر عواملی چون شرایط همواره در تغییر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برکنار نیست و گاه انتخاب و تهیه هدیه ای مناسب برای آنها به کاری دشوار تبدیل می شود.
بر اساس گزارشها از اسرائیل، مسوولان یکی از تالارهای برگزاری مراسم عروسی در این محل دستگاه پرداخت پول با کارت اعتباری نصب کرده اند تا مهمانهای عروس و داماد بتوانند به آسانی و سرعت هدیه نقدی خود را به عروس و داماد بدهند.
مدیر این تالار عروسی گفته است که استفاده از این دستگاهها شیوه ای راحت و امن برای هدیه دادن به عروس و داماد است.
اما بعضی خانواده ها که ترجیح می دهند دادن هدیه عروسی طبق آداب و رسوم سنتی انجام شود، با این شکل مدرن هدیه دادن مخالفند و آن را گواهی بر سست شدن پایه های فرهنگ کهن و سنن جامعه می دانند.
اولین باشید که نظر می دهید