فوزیه کوفی عضو مجلس نمایندگان افغانستان گفت: “علاقمندی برای بیرون ساختن این موضوع از سوی نهادهای اجرایی وجود ندارد. به این موضوع به عنوان یک تابو و به عنوان موضوعی که رسیدگی به آن به هویت نهادهای اجرایی صدمه وارد کند، توجه نمی شود.”
خانم کوفی افزود: “از طرف دیگر در مواردی که به نهادهای قضایی مراجعه می شود، چون پیگیری نمی شود، معافیت وجود دارد، مردم اعتماد نمی کنند که در چنین موارد به نهادهای قضایی مراجعه کنند.”
افراد قدرتمند
شبکه زنان افغان می گوید کودک آزاری در سراسر افغانستان وجود دارد و بیشتر افراد قدرتمند و وابستگان آنان دست به کودک آزاری می زنند.
به باور مسئولان شبکه زنان افغان همین موضوع باعث شده است که نهادهای قضایی نتوانند به پیگیری موارد کودک آزاری به صورت درست بپردازند.
مسئولان شبکه زنان افغان بهره برداری جنسی را جنایت بزرگ بشری دانستند.
آنان از نهادها قضایی افغانستان خواستند که عاملان آن را مورد پیگرد جدی قرار دهند و نتایج کار خود را از طریق رسانه ها اعلام کنند.
نبودن مراکز روان درمانی برای کودک معروض به آزار جنسی از موارد دیگر نگرانی شبکه زنان افغان عنوان شده است.
مسئولان این شبکه همچنین خواستار راه اندازی برنامه های گسترده تبلیغاتی برای بلند بردن سطح آگاهی خانواده ها در این مورد شدند.
چند سازمان فعال حقوق زنان افغانستان از آزار گسترده جنسی در افغانستان خبر داده و خواستار رسیدگی دولت در این مورد شده اند.
مسئولان کمیسیون حقوق بشر افغانستان، شبکه زنان افغان، شماری از نمایندگان زن در پارلمان و چند نهاد حقوقی دیگر در نشستی مشترک خبری از نهاد قضایی افغانستان خواستند برای کاهش موارد کودک آزاری برنامه مشخصی را روی دست گیرند.
سال گذشته کمیسیون حقوق بشر افغانستان از ثبت ۸۵ مورد تجاوز به کودکان پسر و دختر خبر داده بود؛ اما این نهادها خشونت های جنسی علیه کودکان را بسیار بیشتر از این می دانند.
شبکه زنان افغانستان می گوید نبودن قانون مشخص برای رسیدگی به کودک آزاری و عدم پیگیری درست جرایم علیه کودکان از عوامل اصلی افزایش خشونت های جنسی علیه کودکان است.
اولین باشید که نظر می دهید