طبق نظر کارشناسان با توجه به خطراتی که بارداری بالای ۴۰ سال برای خانمها دارد و میتواند موجب افزایش فشار خون، قند خون و عوارض بسیاری باشد باید تا سال ۲۰۱۰ حداقل ۲۰ درصد از این میزان کاسته شود تا نسل آینده ازسلامت عمومیبهتری برخوردار باشند. لازم به ذکر است با توجه به افزایش سطح اطلاعات پزشکی و کمکهایی که متخصصان میتوانند به مادران باردار در سنین بالاتر از ۳۵ سال انجام دهند، بسیاری از خانمها بارداریهای خود را برای این سنین برنامهریزی میکنند در صورتی که بارداری در سنین بالا عوارضی برای مادر و جنین هر دو به همراه دارد که یکی از آنها افزایش خطر سقط جنین و دیگری احتمال ابتلای کودکان به سندرم داون است که میزان بروز هر دوی این موارد در سنین ۴۰ سال به بالا تقریبا به یک اندازه و برابر است . در ضمن بهتر است چنین افرادی قبل از بارداری و پس از آن به طور منظم و دقیق تحت معاینات و آزمایشهای لازم قرار بگیرند تا در صورت بروز مشکل اقدامات لازم به موقع برایشان انجام شود.
بررسیها نشان میدهد، سن بارداری در کشورهای مختلف افزایش یافته و در دهه اخیر میزان بارداریهای بالای ۴۰ سال دوبرابر شده است.
به گزارش ایونا ، بررسیهای چندین سازمان سلامت در کشورهای گوناگون حاکی از افزایش سن بارداریها در دهه گذشته است . در مقابل بررسیها نشان میدهد، بارداریهای زنان در دهه ۲۰ سالگی فقط ۳ درصد افزایش داشته است و این امر نشاندهنده افزایش سن ازدواج و در پی آن بارداریهای دیر هنگام است.
در سال ۲۰۰۵ بارداریهای بالای ۴۰ سالگی تقریبا ۱۰۹ درصد نسبت به سال ۱۹۹۱ افزایش داشته و در سال ۲۰۰۶ نیز ۴/۶ درصد افزایش را نشان میدهد و این آمار یعنی افزایش دو برابری بارداریها در سنین بالا در ۱۵ سال اخیر. البته بررسیهای سال ۲۰۰۶ نشان داده بارداری میان سنین ۳۵ تا ۳۹ سال نیز افزایش قابل مشاهدهای داشته است و تا ۴۷ درصد بیشتر از سال ۱۹۹۵ است.
اولین باشید که نظر می دهید