رفتن به نوشته‌ها

مهريه چه نقشی در استحکام خانواده دارد؟

مهريه چه نقشی در استحکام خانواده دارد؟

ازدواج برای جوانان هزينه سنگينی در بر دارد
در ايران طرح قانونی تازه ای بار ديگر موضوع مهريه را مطرح کرده است.
طبق اين طرح که هنوز به تصويب نرسيده، مهريه بايد بر اساس شغل پدر دختر تعيين گردد.

افزايش چشمگير ميزان مهريه در سال های اخير و ناتوانی مردان ايرانی در پرداخت مهريه در هنگام جدايی از همسر، تبديل به يکی از مشکلات اجتماعی شده است.

در سالهای اخير ميزان مهريه، که معمولا خود زوج نقشی در تعيين آن ندارند، مرتب بالا رفته تا آنجا که اين روزها برخی مهريه ها گاهی به مرز ۱۰۰۰ سکه طلا می رسد، که مبلغ گزافی است.

بسياری عقيده دارند که نقش و کارکرد اصلی مهريه در جامعه معاصر اساسا به انحراف رفته است. مهريه بيش از آنکه مايه آسايش و اعتماد زوج جوان باشد، موجب نگرانی و اضطراب آنها می شود.

کارشناسان روند افزايش مهريه را نگران کننده می دانند و معتقدند مهريه بالا نه تنها به ثبات خانواده ها کمک نمی کند، بلکه عامل بسياری از اختلاف هاست و به هيچوجه ميزان طلاق را کاهش نمی دهد.

مهريه بالا البته طلاق را با مشکل روبرو می کند و گاه جدايی زوج را به روندی دردناک بدل می کند، اما هرگز قادر نيست استحکام درونی و طبيعی را به خانواده برگرداند.

نفس مهريه از بحران اعتماد در روابط انسانی خبر می دهد. در جوامعی که سنت و قانون حق طلاق را به طور يکجانبه به مرد می دهند، زن ناگزير است به هر وسيله در فکر تأمين امنيت مالی خود باشد، تا پس از طلاق به فقر و عسرت دچار نشود.

طرح تازه قصد دارد از جانب دولت محدوديتی برای ميزان مهريه قائل شود. بسياری عقيده دارند که ارائه هرگونه طرحی برای مهريه، به مثابه دخالتی ناروا در زندگی خصوصی شهروندان است.

به عقيده جامعه شناسان با قانون و دستورالعمل نمی توان از نقش مهريه کاست، بايد شرايط اجتماعی را بهبود داد تا جوانان بيشتر احساس امنيت کنند و با اميد به آينده بنگرند.

نظر شما چيست؟

آيا مهريه ضروری است و بايد نقشی چنين بارز داشته باشد؟
چگونه می توان از فشار مهريه بر زوج های جوان کاست؟

نظر خود را برای ما بنويسيد.

اولین باشید که نظر می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *