این دانشمندان دریافتند اکثر جهشهای ژنتیکی نزد این کودکان، از ژنومهای منتقل شده از پدران آنها ایجاد شده و اینکه سن این پدران، نقشی کاملاً اساسی و تعیین کننده در افزایش تعداد این جهشها ایفا میکند.
هر سال که بر سن مردانی که بچهدار میشوند افزوده میشود به معنای دو جهش ژنتیکی بیشتر است. کاری استفانسون یکی از طراحان این پژوهش علمی میگوید یک پدر چهل ساله، دو برابر بیشتر از یک پدر بیست ساله جهشهای ژنتیکی به فرزندش منتقل میکند و این موضوع برای زمانی که مسئله بروز بیماریهای ژنتیکی مطرح میشود، امری خطرناک به شمار میآید.
سن ازدواج بالا رفته است و خیلیها فکر میکنند ایرادی ندارد اگر تا رو به راه شدن اوضاع مالی و شغلی و تحصیلیشان، ازدواج را به تعویق بیندازند یا دست کم، تا وقتی که همه چیز مرتب نشده، فکر بچهدار شدن را از سرشان بیرون کنند.
اما باید به این عده از پدران آینده بگوییم که زودتر در این طرز فکرشان تجدید نظر کنند چون محققان به این نتیجه رسیدهاند که تأخیر در بچهدار شدن، میتواند عواقب بدی برای سلامت فرزندان داشته باشد. تحقیقات نشان میدهد که بالا بودن سن پدران، خطر ابتلای کودکانشان به شیزوفرنی و اوتیسم را بالا میبرد.
بر اساس این تحقیق که نتایج آن در نشریه انگلیسی نیچر منتشر شد، جهشهای ژنتیکی مسبب این بیماریها در کودکان تازه متولد شده، با بالا بودن سن پدر بیشتر میشود. محققان ایسلندی برای ارزیابی اهمیت این جهشهای ژنتیکی، هفتاد و هشت کودک مبتلا به اوتیسم و شیزوفرنی و نیز والدین این کودکان را مورد مطالعه قرار دادند.
اولین باشید که نظر می دهید