«الوطن» در تحلیل خود آورده است: اگر در انتخابات آینده، زنان حق رأی را به دست آورند، موجب بالا رفتن سطح فرهنگ آنان خواهد شد.
این در حالی است که نداشتن حق رأی و حق رانندگی به دو نماد آشکار تبعیض علیه زنان عربستانی تبدیل شده است. ضمن آنکه در میان کشورهای عربی، تنها عربستان و قطر است که تاکنون حضور هیچ زنی را در مجالس قانونگذاری محلی یا ملی خود تجربه نکردهاند.
گفتنی است، وضعیت نامناسب زنان در عربستان که حتی از حقوق اولیه خویش نیز بیبهره هستند، یکی از دلایل اصلاحات نسبتا گسترده ملک عبدالله در ساختار سیاسی، قضایی و قرائت رسمی دینی این کشور بوده است.
البته نتایج این تغییرات نیز واکنشهایی در پی داشت که از جمله میتوان به درخواست 35 تن از علمای دینی عربستان از وزیر جدید اطلاعات و فرهنگ، مبنی بر ممنوعیت حضور زنان در تلویزیون آن کشور اشاره کرد.
سرویس بینالملل «تابناک» ـ قاضیالقضات عربستان، در حال بررسی امکان مشارکت زنان در انتخابات شورای شهرداریهای این کشور در سال جاری است.
به گزارش روزنامه «الوطن» ـ چاپ ریاض ـ در همین حال، معاون وزیر امور شهرداریها نیز در حال بررسی راهکارهای قانونی است تا شاید برای این مشکل، راهکاری پیدا کند.
بنا بر این گزارش، «منصور بن متعب» با تأکید بر این نکته که امکان کاندیداتوری برای زنان به هیچ وجه وجود ندارد، افزوده است: در عین حال، در تلاشیم تا برای حق رأی زنان در عربستان، چارهای اندیشیده شود.
اولین باشید که نظر می دهید