تاریخچه وبلاگ نویسی راهی برای گسترش محتوای الکترونیک
در دنیای اینترنت، وبلاگها در سالهای اخیر نقش عمدهای در تولید محتوای الکترونیکی ایفا نموده است. به واقع میتوان گفت وبلاگها تلاش جمعی افراد حرفهای، نیمه حرفهای و آماتور برای گسترش محتوای الکترونیک بود. اما در این میان آسیبهایی نیز در عرصه وبلاگ نویسی وجود دارد که در این نوشتار به صورت خلاصه مورد بررسی قرار میگیرند.
«دنیای وبلاگ نویسی» هر وقت دلت تنگ میشود به سراغش میآیی و سنگ صبور تو وبلاگت میشود و مثل یک دوست حرفهایت را میشنود، در میان وبلاگها با تعدادی دوست میشوی چون شبیه تو فکر میکنند.
اعتماد به حرفهای کسی که نمیشناسی!
در این میان با یک نفر که حرف هایش برایت زیبا است آشنا میشوی، مدتها با هم حرف میزنی و بدون آن که او را بشناسی به حرف هایش اعتماد میکنی. بعد از کوتاه زمانی اسمهای مستعار کنار میرود و تو با شخصیت آشنای اینترنتیات خو میگیری و …. این سر آغاز آشناییهایی است که گاهی حتی تا آخر عمر طول میکشد!
علاوه بر وبلاگ نویسی سایتهایی برای چت کردن وجود دارد که همانند دنیای وبلاگ با فردی که هیچ گونه شناختی نسبت به او نداری مکالمه میکنی و بعد از مدتی با او آشنا و هم کلام میشوی.
مشتریان چت چه کسانی هستند؟
با گسترش ابزارهای نوین ارتباطی به ویژه اینترنت، آشناییهای اینترنتی با طراحی فضاها و اتاقهایی به این منظور شکل گرفت. بیشتر مشتریان این اتاقها جوانانی هستند که به دنبال همکلامی و آشنایی در این اتاقها میگردند، از طرفی جرقه ازدواجهای اینترنتی نیز در همین اتاقها با شستیهای کیبورد زده میشود، اما این ازدواجها چقدر پایدار و ریشهای هستند؟ آیا شرایط یک آشنایی استاندارد در این فضا فراهم میشود؟ مخاطرات این نوع آشناییها چیست؟
چت، دنیایی دروغین برای جوانان!
در دنیای واقعی چنین آشناییها در بعضی از مواقع به جدایی کشانده میشود ، چطور میتوان انتظار داشت در دنیای خیالی اینترنت که خیلی راحت میتوان دروغهای بزرگی بههم بافت، این اتفاق نیفتد؟ واقعا چند درصد از اطلاعات مبادله شده در یک گفتوگوی اینترنتی میتواند واقعیت داشته باشد؟ آیا کسی حاضر است بنای زندگیاش را بر روی این آگاهیهای واهی و توخالی برپا کند؟
فقط زمانی این نوع آشناییها میتواند به یک آشنایی سالم تبدیل شود که در درجه اول با بلوغ هیجانی هر دو فرد، موسسات کنترل شده همراه با متخصصان مربوط در فضای اینترنت وجود داشته باشند که بتوانند به طرفین مشاوره بدهند، ضمن اینکه در گام بعدی خانوادهها در جریان این آشنایی قرار گیرند، نه اینکه همهچیز به صورت پنهانی بین دختر و پسر اتفاق بیفتد.
از پشت صفحه مانیتور رشتههای ارتباط با همدیگر را میتنند…
شما پسر یا دختری را تصور کنید که دقیقا بر مبنای خیال از پشت صفحه مانیتور رشتههای ارتباط با همدیگر را میتنند و با این که این تنیدن کار لذتبخشی برای آن دو است، اما متوجه نمیشوند این رشتهها آنقدر متراکم و حقیقی نیست که تاب وزن واقعیت را داشته باشد.
درواقع ذهن دختر یا پسر در لحظه چت تصویر ذهنی را با تصویر عینی اشتباه میگیرد. از طرفی، اعتیاد به این تصویر ذهنی حاصل از وقت گذرانی در دنیای مجازی، فرد را از دنیای واقعی و دغدغههایش از جمله کار، تحصیل، تفریح و مسئولیتهای دیگر باز میدارد. او مجبور است تا پاسی از شب چشمهایش را به مانیتور بدوزد و صبح فردا را با احساس خستگی، خمودگی و ضعف آغاز کند.
کسانی که از فضای چت استفاده میکنند، بیشتر جوانانی هستند که در خانوادههایی به دور از فضای مطلوب ارتباطی زندگی میکنند.
چت ارتباطی آسان برای گفتوگو با جنس مخالف
در واقع فرزندان خانوادههایی که از مهارتهای بالایی در ارتباط با پیرامون خود برخوردارند، نیازی به این ارتباط غیرواقعی نمیبینند، اما فرزندان خانوادههایی با محدودیتهای ارتباطی، چت را وسیلهای راحت برای گفتوگو با جنس مخالف میدانند.
در واقع زمانی که چنین دوستیهایی که در زمان کوتاه آن هم از طریق چنین ارتباطی اگر به ازدواج ختم شود مطلوب است و همچنین بعدها در روابط زوجها با هم تاثیرات عمیقی میگذارند؟
اعتقاد کارشناسان در این زمینه
به اعتقاد یک کارشناس اجتماعی دختر و پسری جوانی که از طریق اینترنت با هم آشنا شدهاند و بعد هم این آشنایی به ازدواج کشیده شده است تحت تاثیر فضای احساسی جای پدیدههای خوب و بد را در ذهنشان جابهجا میکنند، اما این جابهجایی زمان زیادی طول نخواهد کشید و ذهن آنها به شناسایی دوباره مولفههای خوب و بد خواهد رفت.
و البته میتوان گفت بسیاری از این ازدواجها به خوبی و شاید بهتر از سایر ازدواجهای دیگر به سرانجام میرسد به شرط آنکه هر دو طرف مقابل از نظر بلوغ فکری به مرحله رشد رسیده باشند و بتوانند تصمیمگیریهایشان را درست و دقیق انجام دهند.
این کارشناس معتقد است: در زمانهای گذشته عواملی نظیر اینترنت و دوستیهای خیابانی وجود نداشت و ازدواجها بر اساس سنتهای قدیمی پیوند میگرفت در حالی که امروز با وجود دوستیهایی که وجود دارد دوام ازدواج کم شده است.
گسترش ابزارهای نوین ارتباطی به ویژه اینترنت، آشناییهای اینترنتی با طراحی فضاها و اتاقهایی که به این منظور شکل گرفته، افزایش یافته است. بیشتر مشتریان این اتاقها جوانانی هستند که به دنبال همکلامی و آشنایی در این اتاقها میگردند. از طرفی جرقه ازدواجهای اینترنتی نیز در همین اتاقها با شستیهای کیبورد زده میشود، اما این ازدواجها چقدر پایدار و ریشهای هستند؟
برنا در گزارش مینویسد: تو برای خودت مینویسی… دیگران برای تو پیغام میگذارند و نظرشان را در مورد نوشتهات میگویند، تو هم به وبلاگها و چتها میروی و نظرت را مینویسی، با وبلاگ و وبلاگ نویسی و چت دنیایی داری. ……
اولین باشید که نظر می دهید