رفتن به نوشته‌ها

حقوق و تکالیف زوجین در مقابل یکدیگر

در صورت تعیین مهلت می توانند بر پرداخت اقساطی مهریه به هر شکلی که مورد رضایت طرفین است توافق نمایند . مثلا شوهر می تواند پرداخت ماهیانه یک سکه یا دو ماه یک بار یک سکه یا حتی پرداخت سالیانه چند سکه را به تعداد معین تا استملاک کامل مهریه را به نفع خود قرار دهد . مطلب دیگر در مورد تعیین هزینه های زندگی و پرداخت نفقه همسر و فرزندان توسط شوهر است که زوجه به موجب قانون تکلیفی در پرداخت هزینه مسکن یا خوراک و پوشاک و سایر هزینه های ضروری خود و خانواده ندارد ، لیکن با توجه به نرخ تورم و هزینه تهیه مسکن در شهرهای بزرگ عملا مشکلاتی را بر سر راه ازدواج جوانان ایجاد کرده که طرفین ازدواج می توانند در صورتی که هر دو شاغل باشند تامین هزینه های زندگی را به طور مساوی و یا به نحو دیگری بین خود تقسیم نمایند . مثلا هزینه تامین اجاره منزل و مایحتاج روزمره زندگی با زوج باشد و سایر هزینه های جانبی با زوجه باشد ، یا به هر شکل دیگری که توافق دارند به صورت مکتوب در سند نکاحیه به عنوان شرط ضمن عقد نمایند و در قبال آن زوجه حقوق دیگری را برای خود شرط می نماید . به گزارش ایونا ، متاسفانه مهم ترین مساله که موجب مراجعه زنان به دادگاه خانواده می شود ، موضوع طلاق است . در این رابطه زوجه ای که به دلایل سوء رفتار همسرش چون اعتیاد عدم پرداخت نفقه ، خیانت و رها نمودن زندگی مشترک و یا ارتکاب جرایم و زندانی شدن شوهر قادر به ادامه زندگی نیست ترجیح می دهد به جای اثبات عسر و حرج خود که نیازمند ارایه دلایل محکمه پسند و اثبات مطلب نزد دادگاه است به مهریه متوسل شود ، آن هم نه برای گرفتن آن زیرا در بسیاری از موارد زوجه می داند که شوهرش مالی برای پرداخت مهریه ندارد لیکن به دنبال گشودن راهی برای طلاق و رهایی خود به دنبال اجرای مهریه می رود . لذا به تبع محکومیت شوهر به پرداخت یکجای مهریه و عجز و ناتوانی شوهر از پرداخت آن به تقاضای زوجه در اجرای ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت مالی با دستور دادگاه شوهر جلب و به زندان هدایت می گردد . بسیاری از دادخواست های طلاق توافقی قبل از زندانی شدن شوهر و یا در حین دستور بازداشت با توافق زوجین تقدیم می شود ، آن هم با بخشش مهریه در قبال طلاق خلع . با بحث شروط ضمن عقد روشن گردید چنانچه شوهر حق طلاق خلع را در قبال بخشش کل مهریه یا نیمی از آن یا به هر صورت که توافق دارند به وکالت از طرف خود در هنگام عقد به همسرش بدهد بسیاری از این گونه دعاوی و رفت و آمدها و پرده دری ها در همان ابتدا مختومه و زن و شوهر در حال سلامت روانی و با توافق خود به شکل منطقی از یکدیگر جدا می شوند . تجربه نشان داده که این گونه جدایی زمینه ساز تفکر و رجعتی دوباره به زندگی به جای سالها دوندگی و کشمکش زوجین را به همراه خواهد داشت . به گزارش ایونا ، زنان باید بدانند که با زندانی نمودن شوهر که موجبات کینه و نفرت همیشگی زوجین را به همراه خوهد داشت با زندانی نمودن شوهرشان در قبال مهریه ، دیگر امان تجدید زندگی مشترک و مراجعه زوج به کانون خانواده نخواهد بود . بهتر است قبل از چنین تصمیمی تمامی راه های ممکن برای حل مشکل خانوادگی را بروند و حتی المقدور به مراکز مشاوره روان شناسی مراجعه و سعی در حل مشکلات خود نمایند .

با نگاهی دو سویه به طرفین ازدواج و با هدف تحکیم و تقویت بنیان خانواده و دستیابی زن و مرد به حقوق برابر ، توصیه ها و راهکارهایی را برای افرادی که درصدد تشکیل خانواده مبتنی بر اصول و دستورات قانون و نیز احکام شرعی بوده می باشیم .

 به گزارش ایونا ، مردان نیز می توانند در هنگام عقد با توافق همسر آتی خود در قبال مهریه کمتر ، حق وکالت در طلاق و سایر حقوق مانند حق تعیین محل سکونت را به همسر خود واگذار نمایند و نیز در مورد نحوه پرداخت مهریه طرفین عقد می توانند قبل از عقد توافقات خود را مکتوب و در هنگام عقد در سند ازدواج وارد نمایند .

 به موجب ماده 1038 قانون مدنی برای تادیه و پرداخت مهریه می توان مدت یا اقساطی قرار داد .

 بنابراین به جای عندالمطالبه بودن مهریه که اکنون در تمامی اسناد ازدواج نوشته شده طرفین می توانند مهریه را «موجل» یعنی دارای مهلت نمایند .

اولین باشید که نظر می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *