رفتن به نوشته‌ها

گسترش نقش اینترنت در همسریابی مسلمانان

تقابل سنت و صنعت

با اين همه کريستين ساينس مانيتور مواردی را هم مثال زده که قدرت سنت بر نوآوری صنعت و تکنولوژی غلبه کرده و مانع پيوند برخی از افراد شده است. اين روزنامه عبدالله يحيی را مثال می زند که مسلمانی عرب و ساکن سانفرانسيسکوی آمريکاست. وی پس از چند ماه جستجو در يک سايت اينترنتی با دختری اهل امارات متحده عربی آشنا شد و پس از مدتی تصميم گرفت با وی ازدواج کند. اما وقتی از آمريکا به دوبی پرواز کرد دريافت که در اين مورد سنت قدرتمندانه در مقابل صنعت مقاومت می کند، زيرا خانواده دختر صلاحيت وی را تاييد نکردند و در عوض دختر را به عقد پسرعمويش درآوردند.

يحيی که برنامه نويس کامپيوتر است به کريستين ساينس مانيتور گفته است: “وضعيت بسيار بدی پيش آمد. نمی شد هيچ کاری کرد. بدون نتيجه از دوبی به سانفرانسيسکو برگشتم ولی اجازه ندادم که اين موضوع روحيه ام را خراب کند. خودم يک سايت اينترنتی ويژه همسريابی به راه انداختم و تاکنون موفق شده ام زمينه دوستی شش هزار جوان مسلمان را، که به نيت ازدواج با هم دوست می شوند، فراهم کنم. اين روزها پيدا کردن مسلمانان ديگر مشکل است و من شخصا با ازدواج از طريق آشنايی خانوادگی موافق نيستم.”

به نوشته کريستين ساينس مانيتور وبسايت يحيی يکی از چند سايت اينترنتی است که در سالهای اخير بسرعت در آمريکا و ساير کشورهای جهان بوجود آمده است و مراجعان پرشمار آنها را مسلمانانی تشکيل می دهند که عمدتا دور از خانواده زندگی می کنند و خواهان آشنايی پيش از ازدواج هستند.

کريستين ساينس مانيتور افزوده است که برخی از جوانان مسلمان در مواردی به تقليد از هم نسلان غيرمسلمان خود بدون کسب رضايت والدين به دوستی و ازدواج با افرادی غيرمسلمان پرداخته اند.

سنت شکنی زنان

کريستين ساينس مانيتور در بخش ديگری از اين مقاله می نويسد کسانی که بخواهند از طريق اينترنت همسريابی کنند با مراجعه به سايتها نام و نشان خود را در فرمهای ويژه وارد می کنند و سپس به يک رشته سوال درباره ويژگيهای شخصيتی و خصوصيات مورد نظر شريک زندگی خود پاسخ می دهند و حتی می توانند عکس خود را نيز کنار آگهی قرار دهند. در سايتهای همسريابی اسلامی علاوه بر اين گونه اطلاعات از افراد در مورد مسايلی چون غذای مورد علاقه (با توجه به حلال و حرام بودن آن) و ميزان تعهد و پايبندی آنها به رعايت موازين دينی سوالاتی پرسيده می شود.

به نوشته کريستين ساينس مانيتور در صورتی که زن و مرد در اين مرحله همديگر را بپسندند با رد و بدل کردن ايميل و شماره تلفن به ارتباط خود ادامه می دهند تا بالاخره مرد پيشنهاد ازدواج را مطرح سازد. در مواردی نيز، به نوشته کريستين ساينس مانيتور، اين زنان هستند که برخلاف سنت غالب در جوامع اسلامی پيشنهاد ازدواج می دهند. اين روزنامه زينب، زن مسلمان ساکن ايالت نيوجرسی را به عنوان نمونه مثال زده که سرخورده از روشهای سنتی به اينترنت پناه آورد تا همسر آينده خود را پيدا کند و اکنون يک سال از زندگی مشترک او و همسرش می گذرد. وی به کريستين ساينس مانيتور گفته است اين شيوه کمتر سنتی است و در آن صراحت بيشتری وجود دارد، “چون انسان وقتی با کسی رودرروست نمی تواند بعضی چيزها را راحت بپرسد اما چنين کاری از طريق اينترنت و ايميل عملی است چرا که همه چيز محرمانه است.”

موارد سوء استفاده

کريستين ساينس مانيتور به اين موضوع هم اشاره می کند که بسياری از خانواده های مسلمان از همسريابی اينترنتی گريزانند. يک دليل آنها بی اعتمادی به نيت واقعی زنان و مردانی است که از طريق اين سايت ها خود را معرفی می کنند. زيرا بعضی از آنها صرفا به نيت ازدواج با شهروندی آمريکايی و کسب اجازه اقامت و کارت سبز پا پيش می گذارند.

کريستين ساينس مانيتور در اين زمينه نيز فردی به نام کيوان صالحی را مثال می زند که او هم پس از تجربه شخصی ناموفق، سايت همسريابی خود را براه انداخته است.

کيوان صالحی به کريستين ساينس مانيتور گفته است شش سال پيش از طريق اينترنت با دختری از اندونزی آشنا شد و با صرف ۱۰ هزار دلار و شش ماه وقت او را به قصد ازدواج به تورنتو دعوت کرد. ولی پس از مدتی متوجه شد که اين خانم در سايت اينترنتی ديگری آگهی گذاشته تا با پيدا کردن مردی آمريکايی به اين کشور برود و ساکن دائمی آنجا شود. آقای صالحی، به نوشته کريستين ساينس مانيتور، از زمانی که سايت خود را راه اندازی کرده بارها به مراسم ازدواج کسانی دعوت شده که از طريق سايت وی با يکديگر آشنا شده اند

روزنامه کريستين ساينس مانيتور در شماره امروز، ۱۹ ژانويه، به موضوع گسترش نقش اينترنت در همسريابی مسلمانان سراسر جهان پرداخته و با اشاره به شمار روزافزون ازدواج هايی که از اين طريق صورت می گيرد می نويسد جوان مسلمان بسياری از سراسر جهان به سايت های ويژه همسريابی مراجعه می کنند به اين اميد که با کنار گذاشتن شيوه سنتی بتوانند شريک زندگی آينده خود را پيدا کنند.
به نوشته کريستين ساينس مانيتور اين پديده اينترنتی بخشی از روند تغيير ديد جوانان مسلمان نسبت به ازدواج و نشانه ناکارآمدی شيوه های سنتی مسلمانان در پيدا کردن شريک مناسب ازدواج است. کريستين ساينس مانيتور در ادامه نوشته است هر چند بيشتر مراجعان به سايتهای اسلامی همسريابی را مسلمانان ساکن کشورهايی چون آمريکا کانادا و بريتانيا تشکيل می دهند، شمار زيادی از آنها نيزاز کشورهای خاورميانه ، آفريقا و آمريکای لاتين می آيند.

اولین باشید که نظر می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *